Als je een baby krijgt, heb je veel spullen nodig. Van verzorgingsproducten en voeding tot meubels voor in de babykamer. Maar waar moet je beginnen? En wat mag je echt niet vergeten? Op het internet zijn veel baby uitzetlijsten te vinden die vaak erg uitgebreid zijn. Zeker als dit je eerste kindje is, kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij geven je een overzicht van alles wat je minimaal nodig hebt voor je baby; een basis baby uitzetlijst dus. 

Tips om kosten te besparen 

Als je alles op de baby uitzetlijst gaat aanschaffen, kom je er al snel achter dat dit niet goedkoop is. Een baby krijgen kost nou eenmaal veel geld! Om kosten te besparen kun je een aantal dingen doen. Ten eerste, vraag mensen in je omgeving of zij nog kleertjes en/of spullen hebben liggen. Vrienden, familie en kennissen met kleine kinderen hebben vaak nog een hele hoop spullen liggen die ze zelf niet meer (kunnen) gebruiken. Ook op marktplaats en in kringloopwinkels zijn vaak genoeg spullen vinden, zoals meubels, kleding en wandelwagens. Als ze in goede staat verkeren, zijn deze tweedehands spullen prima om te gebruiken (let hierbij wel goed op dat ze voldoen aan de veiligheidseisen!). 

Natuurlijk is het ook leuk om spullen voor de babyuitzet te vragen als je nog een babyshower krijgt! Zo weet je zeker dat je benodigdheden voor je baby krijgt die je ook daadwerkelijk nodig hebt. 

De baby uitzetlijst

Door onze ervaring weten we precies wat je nodig hebt voor de baby uitzet. Daarom hebben wij een complete en overzichtelijke lijst voor jullie gemaakt met daarop de basis benodigdheden voor de baby uitzet. 

Op onze baby uitzetlijst staat alles wat je écht nodig hebt. Dus zorg dat je niks vergeet en download de baby uitzetlijst pdf!

Wil je meer weten over een aantal praktische zaken nadat je baby is geboren? Lees dan hier meer over de kraamweek!