Zoals je vorige maand kon lezen, organiseren we regelmatig workshop- en informatieavonden. Deze avonden richten zich voornamelijk op vrouwen die zwanger zijn. Maar ook na je zwangerschap zijn er genoeg leuke cursussen om te volgen. We geven je wat tips.

MamaFit
Zwangerschap en bevalling zijn een behoorlijke aanslag op je lichaam. Vooral je bekkenbodemspieren krijgen het zwaar te verduren. Het is dan ook belangrijk om je spieren en je conditie zorgvuldig opnieuw op te bouwen na je bevalling. Een MamaFit cursus kan hierbij helpen. Met deze cursus kun je op zijn vroegst 4-6 weken na de bevalling weer starten. Wanneer je gewend was te sporten kun je dit vanaf 6-8 weken weer op gaan pakken mits je bekkenbodem voldoende sterk is en je rechte buikspieren weer tegen elkaar aan geschoven zijn. Dit kunnen we voor je controleren op de nacontrole.

Babyzwemmen
Een leuke manier om de band met je pasgeboren kind te versterken, is met babyzwemmen. Baby’s vinden het heerlijk om in het warme water te dobberen. Dat is niet gek, als je bedenkt dat ze in jouw buik ook 9 maanden in warm water rondgedreven hebben. Vanaf 6 weken kun je al deelnemen aan babyzwemmen.

Babymassage
Een andere goede manier voor binding met je baby is door middel van babymassage. Wij raden hiervoor De Briljant aan. Babymassage zorgt voor ontspanning en plezier. Je maakt op een andere manier contact met je baby en leert hem of haar nog beter te begrijpen. Daarnaast kan het voor baby’s met bijvoorbeeld darmkrampjes of onrustige baby’s heel nuttig zijn. Jouw aanraking geeft de baby een gevoel van veiligheid en geborgenheid.

Je leest het: er zijn genoeg leuke cursussen om te volgen na je bevalling. Wil je meer informatie, kijk dan eens op onze website of informeer bij ons naar de mogelijkheden!