Wie is wie

Iris van Herwijnen-Kamerbeek
BIG-nr: 59915914103

Iris van Herwijnen-Kamerbeek
Lees meer over Iris
Een zwangerschap en geboorte hebben me altijd geïnteresseerd. De geboorte van zowel een baby als de kersverse ouders fascineert me. Zodoende was de stap naar de opleiding tot verloskundige dan ook snel gemaakt.
Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de Academie Verloskunde Maastricht. Hiernaast ben ik gecertificeerd als echoscopiste en maak ik termijn-, groei-, diagnose- en pretecho’s, zodat ik de zwangere en haar partner nog intensiever kan begeleiden gedurende hun zwangerschap. Tevens plaats en verwijder ik spiralen, dit zie ik als uitbreiding van mijn werk als verloskundige. Na maanden intensief contact ken je de vrouwen zo goed. Het is fijn dat we deze zorg nu volledig aan iedereen kunnen aanbieden, en eigenlijk zo vanzelfsprekend.

Na mijn afstuderen heb ik gewerkt in verschillende verloskundigenpraktijken te Tiel, Zaltbommel en Geldermalsen.

In 2014 ben ik een nieuwe weg ingeslagen en heb ik mijn droom om een eigen verloskundigenpraktijk te starten verwezenlijkt. Als team van De BetuweWaard streven we er samen naar om de best mogelijke zorg aan onze cliënten te bieden.
Als naam voor onze praktijk heb ik gekozen voor ”De BetuweWaard”. Dit omdat onze praktijken gevestigd zijn in zowel de Betuwe als de Bommelerwaard.

Ook op regionaal gebied ben ik actief, vanaf 2014 bekleed ik een functie in het bestuur van “Catena”, de vereniging die gevormd wordt door alle verloskundigenpraktijken uit de regio. Dit doe ik met passie en toewijding.

Ik heb inmiddels drie kinderen: Mats (2018), Anna (2019) en Lily (2022). Sinds de ervaring van het zwanger zijn, bevallen en voeden heeft de verloskunde nog meer diepgang gekregen en ben ik me nog bewuster geworden van het belang van persoonlijke, deskundige en positieve begeleiding.

Iedere zwangerschap en bevalling is uniek! Het mogen begeleiden van deze indrukwekkende gebeurtenis is voor mij een groot voorrecht. Persoonlijke aandacht en een luisterend oor vind ik dan ook belangrijk bij deze begeleiding. Het is voor mij een missie om de aanstaande ouders de begeleiding te geven die bij hen past, afgestemd op hun wensen en behoeften.

Waarneemsters
Onze praktijk wordt versterkt door de volgende waarneemsters:

Janneke van den Oord | BIG-nr: 59919376103

Janneke van den Oord
Lees meer over Janneke

Al een hele tijd wilde ik verloskundige worden. Dat ik de medische kant op wilde, was al veel langer duidelijk. Ik wist alleen nog niet helemaal hoe en wat. Vrij snel kwam ik op verloskunde terecht, wat mij de ideale combinatie leek. Het medische gedeelte hierbij heeft me altijd enorm aangesproken maar ook zeker het contact met mensen. Het mooiste wat er is, hoe een baby in je buik kan groeien en een bevalling ervaren, prachtig!
Zelf heb ik het inmiddels ook mogen ervaren en heb ik een dochter Nine (2019), zoon Rein (2020) en dochter Fiep (2022). Verder woon ik in Kerkdriel samen met Michael.

Ik ben inmiddels al een aantal jaartjes onderweg in dit werk maar maak daarbij ook met plezier echo’s. Zo ook de 20-weken echo en geef ik zwangerschapscursussen.

Ik hoop je snel eens te zien op mijn spreekuur of tijdens mijn dienst!

Anneke Zuijderduijn

Hanneke Kreuger
Lees meer over Anneke
Ik ben Anneke Zuijderduijn, 25 jaar en ik woon in Zuilichem. Begin 2022 ben ik afgestudeerd als verloskundige en heb sinds die tijd in verschillende praktijken gewerkt, waaronder ook een aantal maanden in Tanzania. Natuurlijk is verloskunde het leukste beroep wat er bestaat als je het aan mij vraagt. Ik droomde er als klein meisje al van om verloskundige te zijn, en om het nu daadwerkelijk te zijn is een echt eer!
Vanaf 23 oktober kom ik het team versterken bij De BetuweWaard. Jullie mij tegenkomen tijdens de bevalling, in je kraambed of op het spreekuur.
Ik zie ernaar uit om jullie te ontmoeten en te leren kennen tijdens deze bijzondere fase in jullie leven!

Astrid van Wijk

Janneke van den Oord
Lees meer over Astrid

Mijn naam is Astrid van Wijk en binnenkort kunnen jullie mij tegenkomen bij de Betuwewaard.
Sinds 2016 ben ik afgestudeerd als verloskundige en ben ik daarnaast ook echoscopiste en physician assistant.
Naast mijn diensten in deze praktijk ben ik ook werkzaam als klinisch verloskundige in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Ik vind het een mooie kans om het werk van verloskundige in de breedste zin van het woord te mogen uitvoeren: zowel thuis als in het ziekenhuis.
De verloskunde fascineert me dan ook nog steeds elke dag!
In deze bijzondere periode van jullie leven wil ik graag mijn steentje bijdragen, om jullie de zorg te geven die nodig is.

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!

Wij willen jullie alvast een hele fijne en voorspoedige zwangerschap, bevalling en kraamtijd toe wensen! En wie weet, tot ziens in onze praktijk!