Wie is wie

Iris van Herwijnen-Kamerbeek
BIG-nr: 59915914103

Een zwangerschap en geboorte hebben me altijd geïnteresseerd. De geboorte van zowel een baby als de kersverse ouders fascineert me. Zodoende was de stap naar de opleiding tot verloskundige dan ook snel gemaakt.
Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de Academie Verloskunde Maastricht. Hiernaast ben ik gecertificeerd als echoscopiste en maak ik termijn-, groei-, diagnose- en pretecho’s, zodat ik de zwangere en haar partner nog intensiever kan begeleiden gedurende hun zwangerschap. Tevens plaats en verwijder ik spiralen, dit zie ik als uitbreiding van mijn werk als verloskundige. Na maanden intensief contact ken je de vrouwen zo goed. Het is fijn dat we deze zorg nu volledig aan iedereen kunnen aanbieden, en eigenlijk zo vanzelfsprekend.

Na mijn afstuderen heb ik gewerkt in verschillende verloskundigenpraktijken te Tiel, Zaltbommel en Geldermalsen.

In 2014 ben ik een nieuwe weg ingeslagen en heb ik mijn droom om een eigen verloskundigenpraktijk te starten verwezenlijkt. Dit avontuur ben ik aangegaan met mijn gewaardeerde collega Gea van Dongen-Teunissen, waarmee ik al eerder fijn heb samengewerkt. Het is prettig dat we beiden op dezelfde wijze met een grote, gedeelde passie en toewijding uitvoering geven aan ons vak. We streven er samen naar om de best mogelijke zorg aan onze cliënten te bieden.
Als naam voor onze praktijk hebben we gekozen voor ”De BetuweWaard”. Dit omdat onze praktijken gevestigd zijn in zowel de Betuwe als de Bommelerwaard.

Ook op regionaal gebied ben ik actief, vanaf 2014 bekleed ik een functie in het bestuur van “Catena”, de vereniging die gevormd wordt door alle verloskundigenpraktijken uit de regio. Dit doe ik met passie en toewijding.

Ik heb inmiddels drie kinderen: Mats (2018), Anna (2019) en Lily (2022). Sinds de ervaring van het zwanger zijn, bevallen en voeden heeft de verloskunde nog meer diepgang gekregen en ben ik me nog bewuster geworden van het belang van persoonlijke, deskundige en positieve begeleiding.

Iedere zwangerschap en bevalling is uniek! Het mogen begeleiden van deze indrukwekkende gebeurtenis is voor mij een groot voorrecht. Persoonlijke aandacht en een luisterend oor vind ik dan ook belangrijk bij deze begeleiding. Het is voor mij een missie om de aanstaande ouders de begeleiding te geven die bij hen past, afgestemd op hun wensen en behoeften.

Gea van Dongen-Teunissen
BIG-nr: 29909273203

Al van jongs af aan wist ik dat ik verloskundige wilde worden. Het leek me erg mooi en bijzonder om aanwezig te mogen zijn bij de geboorte van een nieuw leven. Ik kon me geen mooier beroep voorstellen en dat kan ik nog steeds niet! Iedere zwangerschap en geboorte blijft wonderbaarlijk, iedere keer opnieuw.

Ik heb de opleiding tot verloskundige gevolgd aan de Academie Verloskunde Maastricht en ben in 2007 afgestudeerd. Na het afstuderen ben ik werkzaam geweest in verschillende praktijken in Brabant, Amersfoort en Geldermalsen. Ook heb ik enkele jaren een eigen praktijk gehad in de buurt van Tilburg. In 2013 ben ik in de Betuwe gaan wonen en geniet ik van deze mooie omgeving.

In 2018 ben ik zelf moeder geworden van mijn zoontje Mees. Helaas was het alles behalve een roze wolk. Na diverse miskramen te hebben gehad verliep deze zwangerschap ook gecompliceerd door pre-eclampsie en een groeivertraging. Bij 27 weken is hij geboren met een gewicht van 695 gram. De eerste weken waren erg spannend en onzeker. Het was een lang en zwaar traject in het ziekenhuis, maar gelukkig hebben we hem uiteindelijk na 13 weken in goede conditie mee naar huis mogen nemen. Het was gek om aan ‘de andere kant’ te staan maar ook erg leerzaam. Ik begrijp nu veel beter hoe zwangeren zich voelen wanneer het anders loopt dan gehoopt en verwacht.

Naast mijn verloskundige werk ben ik bevoegd in het plaatsen en verwijderen van spiralen. Daarnaast ben ik ook echoscopiste en maak ik termijn, groei- diagnose- en pretecho’s. Het maken van echo’s vind ik een leuke aanvulling op ons vak. Het is erg bijzonder en speciaal om samen met jullie een ‘kijkje’ in de buik te kunnen nemen!

Ook op regionaal gebied ben ik actief, voorheen ben ik voorzitter geweest van de Commissie Inhoud van Zorg van het Netwerk Geboortezorg Rivierenland. In 2016 heb ik me ingezet voor de werkgroep Integrale Verloskunde in de regio en in 2017 ben ik toegetreden als bestuurslid van het Netwerk Geboortezorg Rivierenland.

Ik ben blij dat we in 2014 de stap gezet hebben tot het opzetten van een eigen praktijk. In Iris heb ik een erg fijne collega gevonden met een gedeelde passie voor het vak. We vinden het belangrijk om voldoende tijd en aandacht voor de cliënt te nemen. Bij ons draait het om kwaliteit en niet om kwantiteit. We streven samen naar de best mogelijke zorg en zijn pas tevreden wanneer onze cliënten dat ook zijn.

Het intrigeert me steeds weer, hoe anders en uniek ieder mens is. Ik ervaar het als bijzonder en fijn om jullie te mogen leren kennen en te mogen begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd en jullie tevens bij te mogen staan in het proces wat leidt naar het ouderschap. Ieder met zijn eigen verhaal, zijn eigen wensen en eigen behoeften. Het is voor mij dan ook een uitdaging en een streven om de zorg en begeleiding hier zoveel mogelijk op af te stemmen.

Waarneemsters
Onze praktijk wordt versterkt door de volgende waarneemsters:
Loïse Stell
BIG-nr: 39925418403

Mogelijk zijn we elkaar al eens tegen gekomen tijdens mijn inwerkperiode bij de Betuwewaard. Na deze leerzame periode met succes afgerond te hebben, kan ik nu met trots zeggen dat ik er klaar voor ben om zelfstandig mijn droombaan uit te oefenen. Samen met de andere waarnemend verloskundigen, zal ik de vakanties, zwangerschapsverlof en overige open diensten opvangen.

Ook ik weet al sinds ik een klein meisje ben dat ik verloskundige wil worden. Om dit doel te bereiken nam ik een heerlijke omweg. Tijdens mijn voorgaande opleidingen, besefte ik steeds meer hoe fascinerend ik de zwangere vrouw vind. Ik vind het dan ook een voorrecht om deel te mogen uitmaken van zo’n bijzondere periode. Ik ben een gedreven verloskundige en wil graag streven naar respectvolle geboortezorg, zodat vrouwen zich helemaal op hun gemak voelen tijdens een van de meest intieme gebeurtenissen in hun leven. Ik hou van de fysiologie en zie er heel erg naar uit om in deze gezellige dorpspraktijk aan de slag te gaan.

Naast mijn passie voor verloskunde, heb ik ook een passie voor tekenen en reis ik regelmatig naar Uganda.

Ik heb heel erg veel zin om jullie te ontmoeten binnen de Betuwewaard!

Wij willen jullie alvast een hele fijne en voorspoedige zwangerschap, bevalling en kraamtijd toe wensen! En wie weet, tot ziens in onze praktijk!