Wie is wie

Iris van Herwijnen-Kamerbeek

Een zwangerschap en geboorte hebben me altijd geïnteresseerd. De geboorte van zowel een baby als de kersverse ouders fascineert me. Zodoende was de stap naar de opleiding tot verloskundige dan ook snel gemaakt.
Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de Academie Verloskunde Maastricht. Hiernaast ben ik gecertificeerd als echoscopiste en maak ik termijn-, groei-, diagnose- en pretecho’s, zodat ik de zwangere en haar partner nog intensiever kan begeleiden gedurende hun zwangerschap. Tevens plaats en verwijder ik spiralen, dit zie ik als uitbreiding van mijn werk als verloskundige. Na maanden intensief contact ken je de vrouwen goed. Het is fijn dat we die zorg nu volledig aan iedereen kunnen aanbieden, en eigenlijk zo vanzelfsprekend.

Na mijn afstuderen heb ik gewerkt in verschillende verloskundigenpraktijken te Tiel, Zaltbommel en Geldermalsen.

In 2014 ben ik een nieuwe weg ingeslagen en heb ik mijn droom om een eigen verloskundigenpraktijk te starten verwezenlijkt. Dit avontuur ben ik aangegaan met mijn gewaardeerde collega Gea van Dongen-Teunissen, waarmee ik al eerder fijn heb samengewerkt. Het is prettig dat we beiden op dezelfde wijze met een grote, gedeelde passie en toewijding uitvoering geven aan ons vak. We streven er samen naar om de best mogelijke zorg aan onze cliënten te bieden.
Als naam voor onze praktijk hebben we gekozen voor ”De BetuweWaard”. Dit omdat onze praktijken gevestigd zijn in zowel de Betuwe als de Bommelerwaard.

In de regio vervul ik sinds enkele jaren een functie in het bestuur van “Catena”, de vereniging die gevormd wordt door alle verloskundigenpraktijken uit de regio. Dit doe ik met passie en toewijding.

Iedere zwangerschap en bevalling is uniek! Het mogen begeleiden van deze indrukwekkende gebeurtenis is voor mij een groot voorrecht. Persoonlijke aandacht en een luisterend oor vind ik dan ook belangrijk bij deze begeleiding. Het is voor mij een missie om de aanstaande ouders de begeleiding te geven die bij hen past, afgestemd op hun wensen en behoeften.

Gea van Dongen-Teunissen

Al van jongs af aan wist ik dat ik verloskundige wilde worden. Het leek me erg mooi en bijzonder om aanwezig te mogen zijn bij de geboorte van een nieuw leven. Ik kon me geen mooier beroep voor stellen en dat kan ik nog steeds niet! Iedere zwangerschap en geboorte blijft wonderbaarlijk, iedere keer opnieuw.

Ik heb de opleiding tot verloskundige gevolgd aan de Academie Verloskunde Maastricht en ben in 2007 afgestudeerd. Na het afstuderen ben ik werkzaam geweest in verschillende praktijken in Brabant, Amersfoort en Geldermalsen. Ook heb ik enkele jaren een eigen praktijk gehad in de buurt van Tilburg. In 2013 ben ik in de Betuwe gaan wonen en geniet ik van deze mooie omgeving.
Naast mijn verloskundige werk ben ik ook echoscopiste en maak ik termijn, groei- diagnose- en pretecho’s. Het maken van echo’s vind ik een leuke aanvulling op ons vak. Het is erg bijzonder en speciaal om samen met jullie een ´kijkje´ in de buik te kunnen nemen!

Ook op regionaal gebied ben ik actief, voorheen ben ik voorzitter geweest van de Commissie Inhoud van Zorg van het Netwerk Geboortezorg Rivierenland. In 2016 heb ik me ingezet voor de werkgroep Integrale Verloskunde in de regio en in 2017 ben ik toegetreden als bestuurslid van het Netwerk Geboortezorg Rivierenland.
Ik ben blij dat we in 2014 de stap gezet hebben tot het opzetten van een eigen praktijk. In Iris heb ik een erg fijne collega gevonden met een gedeelde passie voor het vak. We vinden het belangrijk om voldoende tijd en aandacht voor de cliënt te nemen. Bij ons draait het om kwaliteit en niet om kwantiteit. We streven samen naar de best mogelijke zorg en zijn pas tevreden wanneer onze cliënten dat ook zijn.
Het intrigeert me steeds weer, hoe anders en uniek ieder mens is. Ik ervaar het als bijzonder en fijn om jullie te mogen leren kennen en te mogen begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd en jullie tevens bij te mogen staan in het proces wat leidt naar het ouderschap. Ieder met zijn eigen verhaal, zijn eigen wensen en eigen behoeften. Het is voor mij dan ook een uitdaging en een streven om de zorg en begeleiding hier zoveel mogelijk op af te stemmen.

Waarneemsters
Tijdens het zwangerschapsverlof van Iris (augustus-december 2018) worden haar diensten en spreekuren opgevangen door onderstaande collega’s:

Kim Duizer

Hoi, mijn naam is Kim Duizer, geboren en getogen in Hurwenen maar momenteel woon ik samen met mijn vriend in het naastgelegen dorpje Rossum. Het is heerlijk om te kunnen wonen en werken in het gebied waar mijn hart ligt!
Nadat ik mijn opleiding tot verpleegkundige had afgerond wist ik het zeker, ik wil verloskundige worden! Vanaf begin 2018 ben ik in deze gezellige praktijk komen werken, en heb het hier ontzettend naar mijn zin.
Verder ben ik bezig met de opleiding tot echoscopiste welke ik in mei 2019 hoop af te ronden.
Wat dit vak voor mij zo leuk en afwisselend maakt is dat elke zwangerschap, bevalling en de kraamperiode anders is.
Ik hoop jullie te mogen ontmoeten tijdens deze bijzondere periode in jullie leven, zodat jullie tevreden terug kunnen kijken op een bijzondere gebeurtenis!

Janneke van den Oord

Al een hele tijd wilde ik verloskundige worden. Dat ik de medische kant op wilde, was al veel langer duidelijk. Ik wist alleen nog niet helemaal hoe en in welk vakgebied. Vrij snel kwam ik op verloskunde terecht, wat mij de ideale combinatie leek. Het medische gedeelte hierbij heeft me altijd enorm aangesproken maar ook zeker het contact met de mensen. Ik vind het dan ook heerlijk om in een dorpspraktijk te werken waarbij er veel contact is.

In 2015 ben ik afgestudeerd als verloskundige en datzelfde jaar ook gestart aan de opleiding echoscopie. Dat vind ik een mooie aanvulling op het vak. Afgelopen jaren heb ik vooral richting Den Bosch gewerkt maar nu kwam deze praktijk op mijn pad. Met veel plezier werk ik hier als verloskundige en echoscopiste en hoop ik je snel eens te zien op mijn spreekuur of tijdens mijn dienst!

Wij willen jullie alvast een hele fijne en voorspoedige zwangerschap, bevalling en kraamtijd toe wensen! En wie weet, tot ziens in onze praktijk!