? 28-01-2023 ? Dai ? 2890 gram ?

Praktijknieuws: Hoera, onze collega Gea is bevallen van zoon Dai!

Het was een ware rollercoaster voor Gea en haar gezin maar gelukkig kunnen ze de zorgen nu achter zich laten en volop genieten van hun zoon!

Het was een spannende zwangerschap en bevalling voor Gea en haar gezin. Bij ruim 14 weken leek het erop dat de vliezen gebroken waren en kreeg Gea bloedingen en een onrustige, krampende baarmoeder. Hierdoor moest ze direct haar werkzaamheden neerleggen en strikte bedrust houden. Het vochtverlies stopte gelukkig al snel en ook de baarmoeder werd na enkele weken eindelijk wat rustiger maar de bloedingen hebben op en af aangehouden tot ruim 21 weken.
Iedere dag was spannend of het goed zou blijven gaan. Aangezien ze de vorige zwangerschap bij Mees bevallen is bij 26+6 weken met een flinke groeivertraging en pre-eclampsie waren de zorgen na 21 weken helaas nog niet voorbij. De groei en bloeddruk werden goed in de gaten gehouden door de gynaecoloog en iedere week verder werd geteld en gevierd! Bij 37 weken begon de bloeddruk langzaamaan op te lopen en werd er gesproken over een inleiding, maar gelukkig werd deze mede op verzoek van Gea nog even uitgesteld en begon de bevalling spontaan bij 39 weken. Gea was nog even bang dat ze aan de vroege kant het ziekenhuis had gebeld maar door een weeënstorm kwam ze binnen op de verloskamers met volledige ontsluiting! Het CTG werd snel aangesloten maar helaas zagen ze direct dat de kleine man het niet zo fijn vond al die weeën zo kort op elkaar. Ook het geven van weeënremming had niet het gewenste resultaat en dus werd er al snel besloten tot een spoedkeizersnede. Dat was even een flinke domper met het einde in zicht maar het was niet haalbaar om het natuurlijke verloop af te wachten, dat wist en zag Gea ook direct. Hij moest er NU uit!

Dai werd op 28-01-2023 in goede conditie geboren middels een keizersnede met een geboortegewicht van 2890 gram. Wat een enorme opluchting…. na een spannende zwangerschap en bevalling was hij daar dan en kon het genieten pas echt beginnen!

Van harte gefeliciteerd Chris, Gea en Mees met jullie zoon en broertje. Wat was het een roerige zwangerschap en uiteindelijk ook bevalling voor jullie maar het nemen van veel rust, geduld en vertrouwen blijven houden werd gelukkig beloond met een prachtige gezonde zoon!

Dai betekent: hoop, schittering, licht, en dat is wat hij jullie te brengen had.
HOOP op een goede zwangerschap na 7 miskramen,
een SCHITTERING toen je voorbij de levensvatbare fase van 24 weken kwam,
veel LICHT, liefde en opluchting toen hij geboren werd in goede conditie en alle zorgen van de afgelopen 9 maanden als sneeuw voor de zon verdwenen.

Geniet van jullie kraamtijd, je verlof en laat jullie lekker verwennen! Alle goeds en heel veel geluk voor jullie gezin toegewenst!

Vanaf mei 2023 zal Gea haar werkzaamheden in de praktijk weer rustig aan op gaan bouwen.