Spiraal plaatsen Beesd

Wil je een spiraal plaatsen Beesd? Bij De BetuweWaard zit je goed! Voor zowel het plaatsen als het verwijderen van de spiraal zijn wij jou van dienst. Onze bevoegde en bekwame verloskundigen staan geregistreerd bij de KNOV en Titus Health Care. Afhankelijk van het type spiraal ben je 5 tot 10 jaar beschermd tegen zwangerschap.

 

Tarieven spiraal plaatsen Beesd:

Verloskundige:

  • Plaatsen/verwijderen spiraal: € 64,66

Het plaatsen van de spiraal wordt vergoed door je zorgverzekeraar (m.u.v. DSW en De Amersfoortse).

Apotheek:

  • T-safe (koperhoudende) spiraal: € 69,-
  • Mirena of Kyleena (hormoonhoudende) spiraal: € 150,-
  • Ballerine (koperhoudende) spiraal: € 119,-
  • Flexi-T (koperhoudende) spiraal: € 55,-
  • Multi-Safe of Multi-Safe Short (koperhoudende) spiraal: € 52,-

Wij kunnen een recept voor je uitschrijven waarna je de spiraal op kunt halen bij de apotheek. In de meeste gevallen dien je het bedrag eerst te voldoen, waarna je de rekening in kan dienen bij de zorgverzekeraar. Afhankelijk van je verzekering en polis krijg je het bedrag geheel of gedeeltelijk vergoed. Kijk hiervoor op de polis van je zorgverzekering.

 

Soorten spiralen

Er zijn twee soorten spiralen: koperspiralen en hormoonspiralen. Koperspiralen geven geen hormonen af en beschermen 5 tot 10 jaar tegen zwangerschap. Hormoonspiralen (Mirena of Kyleena spiraal) geven geleidelijk het hormoon progestageen af. Deze spiralen kunnen 5 jaar blijven zitten.

spiraal plaatsen Beesd

Meer informatie?

Wil je meer informatie over anticonceptie? Wij informeren je graag over de diverse mogelijkheden en kunnen je helpen bij het maken van de keuze welke vorm van anticonceptie of geboorteregeling het best bij je past. We bespreken de soorten anticonceptie, wat bij jouw lichaam past en de wensen en verwachtingen die je hebt.

Meer informatie over anticonceptie vind je bij onderstaande links:

 

Contact opnemen voor spiraal plaatsen Beesd

Wil je een spiraal plaatsen Beesd? Wij zijn telefonisch te bereiken op: 0418 – 648 777. Ook is het mogelijk een mail te sturen naar info@debetuwewaard.nl. Je kan bovendien meteen een afspraak maken via de onderstaande link.
spiraal plaatsen Beesd