Om de continuïteit van onze (spoed)zorg te kunnen garanderen heeft onze beroepsgroep (de KNOV) een Corona protocol gepubliceerd. Alle verloskundigen in de regio Rivierenland hebben besloten de werkwijze per direct hierop aan te passen. Op deze pagina leest u alle maatregelen die wij treffen binnen onze praktijk om u de juiste zorg te kunnen blijven verlenen.

Vandaag (24 april) heeft onze beroepsgroep de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen een update van het ‘protocol pandemie COVID-19’ bekend gemaakt.

Wij snappen dat de maatregelen voor jou als zwangere misschien niet altijd prettig zijn. Maar wij vinden jouw en onze gezondheid erg belangrijk en voelen ons dus genoodzaakt het protocol te blijven volgen.

Door deze maatregelen hopen wij te voorkomen dat wij een bron van besmetting worden voor anderen of zelf ziek worden, waardoor de continuïteit van onze zorg in gevaar komt. We weten niet hoe lang deze maatregelen blijven gelden. Wij houden je op de hoogte!

Momenteel gelden de volgende regels in onze praktijk:

  • We vragen je om alleen naar je afspraak te komen, ook als er een echo wordt gemaakt. Geen partners/kinderen of andere mensen mee. Je mag wel via beeldbellen (Face-time o.i.d.) iemand mee laten kijken.
  • Als je (milde) verkoudheidsklachten hebt, vragen wij je om niet naar het spreekuur te komen, maar ons te bellen om een nieuwe afspraak in te plannen.
  • Als één van je gezinsleden koorts heeft (boven 38,0 graden), mag je niet naar buiten en kan je dus ook niet naar het spreekuur komen. Je kan ons dan bellen om een nieuwe afspraak in te plannen.
  • Alle groepsconsulten en voorlichtingsavonden komen te vervallen. Sommige zullen vervangen worden door online bijeenkomsten.
  • Alle pretecho’s zullen worden geannuleerd.

Het schema van de controles is nog steeds anders dan voorheen. We houden de frequentie aan zoals je hier kunt downloaden. Het kan dus gebeuren, dat je afspraak verzet wordt naar een later tijdstip.

Je bent natuurlijk altijd extra welkom bij klachten en of complicaties. Dan zullen wij na telefonisch overleg een extra controle met je inplannen.

  • Wat betreft de bevalling geldt dat je zowel thuis- als poliklinisch zou kunnen bevallen.
  • Als je belt, omdat je aan het bevallen bent, horen wij graag of iemand in huis verkouden of ziek is of koorts heeft. Dan kunnen wij beschermende kleding aantrekken.
  • Bij een thuisbevalling vragen wij je om, naast je partner, geen andere mensen bij de bevalling aanwezig te laten zijn.
  • Voor het ziekenhuis geldt dat je maar één persoon extra mee mag nemen. Tijdens de bevalling mag je partner de verloskamer niet verlaten. Verder mag je na een poliklinische bevalling geen bezoek in het ziekenhuis ontvangen. Als je na een bevalling langer in het ziekenhuis zou moeten blijven, mag je maximaal één bezoeker per keer ontvangen.
  • De kraamvisites zullen zo veel mogelijk telefonisch (of via beeldbellen) worden gedaan. Ook hierbij geldt, dat wij het graag horen als er iemand in huis verkouden of ziek is of koorts heeft.

Wij blijven natuurlijk zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar voor spoedgevallen. Voor niet-dringende vragen verzoeken wij je om tijdens kantoortijden te bellen.