Maatregelen in onze praktijk ook aangescherpt!

Gisterenavond zijn de maatregelen door het kabinet nog verder aangescherpt en dienen gezinsleden allemaal thuis te blijven wanneer er 1 van hen koorts heeft.

Uiteraard volgen wij deze maatregelen en instructies op. Hierdoor is het belangrijk dat jullie ons bellen wanneer een gezinslid of jijzelf koorts hebt.

Alle maatregelen die in verloskundigenpraktijken gehanteerd worden nog even op een rijtje:

 • Wij geven geen hand meer.
 • Cliënten met (milde) verkoudheidsklachten, hoesten, keelpijn of koorts dienen telefonisch contact met ons op te nemen en mogen zonder vooraf telefonisch contact NIET naar de reguliere controles komen. Bij cliënten met bovengenoemde klachten zal de afspraak, indien medisch verantwoord, 2 weken verschoven worden.
 • Cliënten waarbij er een gezinslid koorts heeft dienen 2 weken in quarantaine te blijven. Wanneer je voor deze tijd een afspraak hebt bij ons, of je zit 3 weken of korter voor je uitgerekende datum vernemen wij dit graag. 
 • Informatie- en groepsbijeenkomsten worden geannuleerd. Zo ook onze borstvoedingsavond op 24 maart.
 • Bij poliklinische bevallingen zijn enkel de partners toegestaan. Bezoek ontvangen is veelal niet mogelijk of 1 persoon per keer.
 • Alleen cliënten zijn welkom op het spreekuur. Geen partners, kinderen of andere mensen mogen aanwezig zijn. Zij kunnen, indien gewenst, middels videobellen meekijken en luisteren.
 • Tijdschriften en speelgoed worden uit de wacht- en spreekkamer verwijderd.
 • De controles bestaan enkel uit bloeddruk meten, wegen, uitwendig zwangerenonderzoek, hartje luisteren, en indien nodig een echo. De controles vinden zo kort als mogelijk plaats. Alle vragen en informatie dienen per telefoon of e-mail beantwoord en verstrekt te worden.
 • De interval tussen de fysieke controles zal verlengd worden.
 • Alle pretecho’s worden geannuleerd tot ten minste 1 juni. 
 • Afspraken voor het plaatsen van spiralen en/of verwijderen ervan worden verzet tot ten minste 1 juni. 
 • Controles in het kraambed worden zo veel mogelijk telefonisch gedaan. 
 • Ook in de ziekenhuizen wordt enkel de noodzakelijke zorg gegeven. Indien mogelijk zullen consulten telefonisch plaatsvinden of uitgesteld worden.
 • Bij bevallingen hanteren wij de regionale afspraken met de ziekenhuizen. Niet besmette cliënten mogen kiezen waar ze wensen te bevallen. Zwangeren die positief getest zijn of een grote verdenking hebben op een Coronabesmetting tijdens de bevalling, worden overgenomen door de gynaecoloog. Zij krijgen CTG-bewaking tijdens de bevalling zodat de conditie van de baby extra goed in de gaten gehouden kan worden. In het Jeroen Bosch ziekenhuis is een ruggenprik niet mogelijk wanneer je tijdens de bevalling besmet bent met het Coronavirus, in het Ziekenhuis Rivierenland te Tiel (vooralsnog) wel. Partners dienen op de verloskamers aanwezig te blijven en mogen niet (zonder toestemming) de kamer verlaten. 

Enkele dagen voorafgaand aan uw afspraak zullen we u telefonisch benaderen om de maatregelen toe te lichten en vragen en klachten vooraf uit te vragen. Bij vragen of klachten zijn wij uiteraard 24 uur per dag te bereiken. Voor niet spoedzaken via het telefoonnummer 0418 -648 777 of per e-mail: info@debetuwewaard.nl. Voor spoed: 06-12042242.

Het kan zijn dat u direct de voicemail te horen krijgt doordat we in gesprek zijn. Laat een bericht achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. 

Alvast bedankt voor jullie begrip!

Meer informatie: Rijksoverheid