Een bevalling is een intensieve gebeurtenis. Een goede nazorg is daarom net zo belangrijk als de zorg vooraf en tijdens de bevalling. Wij besteden hier dan ook veel aandacht aan.

Ongeveer 6 weken na je bevalling zien we je graag nog één keer bij ons op de praktijk. We nemen de tijd om te horen hoe je terugkijkt op je zwangerschap, bevalling en kraamtijd. We meten je bloeddruk en doen zo nodig een lichamelijk onderzoek. Uiteraard kun je al je vragen stellen. En mocht je ergens klachten ervaren, dan geven we graag tips en informatie hoe je daarmee om kunt gaan. Ten slotte is zo’n individuele nacontrole ook het uitgelezen moment om advies te krijgen over een eventuele volgende zwangerschap (of juist het voorkomen daarvan).

Groepsnacontrole
Zo’n individuele nacontrole plannen wij voor je in. Maar eventueel kun je daarnaast ook gebruikmaken van de groepsnacontroles. Tijdens zo’n groepsnacontrole krijg je diverse korte presentaties en kun je vragen stellen aan een fysiotherapeut en een lactatiekundige. Daarnaast vertelt een gezinscoach over de veranderende rollen in een gezin en hoe je daarmee om kunt gaan. Ook leer je de eerste kneepjes van babymassage, zodat je kunt ervaren of dat iets is voor jou en je kleintje. Ten slotte is het consultatiebureau aanwezig, om al je vragen te beantwoorden over ontwikkeling, huilen en bijvoorbeeld het slaapritme.
Zo’n groepsnacontrole is niet alleen leerzaam, je ontmoet er ook andere moeders en kunt naar behoefte ervaringen delen. Kersverse moeders die al hebben deelgenomen aan een groepsnacontrole hebben dat als zeer positief ervaren.

Ben je benieuwd of zo’n groepsnacontrole iets voor jou is? Of heb je nog vragen? Neem dan even contact met ons op!