Wijziging werkwijze Verlosafdeling Alnatal St. Antonius ziekenhuis Nieuwegein

Met de opening van het nieuwe geboortecentrum in Utrecht wordt ook de werkwijze op de verloskamers in het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein aangepast.
Vanaf vandaag gaat er gewerkt worden met een vaste kraamzorgpool. Dit houdt in dat een beperkte groep van kraamverzorgenden bij alle poliklinische bevallingen (verplaatste thuisbevallingen) de verloskundigen gaan assisteren. Voorheen was dit altijd een kraamverzorgster van de organisatie waar je je ingeschreven hebt. Deze nieuwe pool wordt gevormd door kraamverzorgenden van ZiN Kraamzorg, Kraamzorg de Waarden en Naviva Kraamzorg. Als de bevalling heeft plaatsgevonden en je naar huis mag, kan het kraambureau ingeschakeld worden waar je je tijdens de zwangerschap hebt ingeschreven.

Mochten we bevallingsassistentie uit deze kraamzorgpool nodig hebben, zullen wij als verloskundige dit tijdens de bevalling regelen.

In alle andere ziekenhuizen waar we mee samenwerken of bij een thuisbevalling wordt de kraamverzorgster opgeroepen van de organisatie waar je je tijdens de zwangerschap ingeschreven hebt.