Hoe bereid je je voor op je bevalling?

Het zijn uitdagende tijden. Terwijl we met z’n allen vechten tegen het coronavirus, proberen we het dagelijks leven zo goed als mogelijk voort te zetten. Sommige zaken gaan gelukkig gewoon door en trekken zich niets aan van deze crisis, zoals de komst van je kindje. Normaal gesproken raden we zwangeren en hun partner altijd aan zich goed voor te bereiden op de bevalling. Maar hoe doe je dat nu alle informatiebijeenkomsten zijn geannuleerd? 

Gelukkig zijn er inmiddels veel cursussen die je online kunt volgen. We geven je graag een overzicht:

Prettig Bevallen
De trainingen van Prettig Bevallen richten zich op beide partners, zodat jullie als team voorbereid zijn op zowel de bevalling als de eerste periode na de geboorte. De huidige cursusinhoud verschilt niet veel van de reguliere cursus, zoals die al vele jaren wordt gegeven. Het enige verschil is dat het momenteel via videobellen plaatsvindt. Persoonlijke aandacht is altijd belangrijk geweest voor de trainers van Prettig Bevallen en dat is nu niet anders. Bekijk de ervaringen van andere stellen op de website.

Eigen Wijze Zwangerschap
Deze partij biedt online cursussen aan. Er zijn verschillende cursussen waaruit je kunt kiezen. En op dit moment geldt er een speciale korting van 50% voor alle thuiszitters. Kijk voor meer informatie op de website.

Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte
Wil je weten of zwangerschapsyoga iets voor je is? Via Saswitha kun je nu een gratis les zwangerschapsyoga volgen. Kijk voor meer informatie op de website.

Zwangerschapsyoga Online
Weet je al dat zwangerschapsyoga bij je past, maar zoek je nog een goed online programma? Kijk dan eens bij Zwangerschapsyoga Online. Het biedt een goede voorbereiding op je bevalling. Kijk voor meer informatie op de website.

Mind in Geboorte
Hoef je geen cursussen te volgen of boeken te lezen? Maar wil je wel elke dag even een moment van kalmte ervaren? Neem dan deel aan de ochtendmeditaties van Mind in Geboorte. Elke werkdag tussen 10.00 en 10.45 uur via Zoom.

Bevalwijzer
Met de online cursus van Bevalwijzer ben je goed voorbereid op je bevalling. Tijdens de cursus wordt alle informatie chronologisch uitgelegd, waarna je weet wat je te wachten staat. Uiteraard is er speciale aandacht voor het coronavirus en COVID-19. Kijk voor meer informatie op de website.

Borstvoedingscursus
De borstvoedingscursus die normaal gesproken bij ons op de praktijk wordt gegeven, vindt momenteel ook online plaats. Kijk hier voor meer informatie.

Interessante boeken
Ben je meer van het lezen? Dan raden we je deze boeken aan:

  • Positief over bevallen. Auteur: Milli Hill.
  • De grote geboorte gids. Auteur: Mariël Croon Joris van der Post
  • Perfecte moeders bestaan niet. Auteur: Diana Koster.
  • Perfecte bevallingen bestaan niet. Auteur: Diana Koster.
  • Mama worden. Auteur: Bernard Spitz. 
  • Aanpakken voor aanstaande vaders. Auteur: David Borman.

Interessante websites

De BetuweWaard en corona/COVID-19
Ben je benieuwd hoe wij binnen onze praktijk omgaan met corona/COVID-19? Op deze pagina vind je altijd de meest recente informatie. 

Heb je nog vragen? Wij blijven natuurlijk zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar voor spoedgevallen. Voor niet-dringende vragen verzoeken wij je om tijdens kantoortijden te bellen.