Informatieavonden

Onze praktijk organiseert diverse keren per jaar een informatieavond ‘Betuwe Bevalt Beter’ welke je gratis bij kunt wonen. Tijdens deze avonden zullen onderwerpen aan bod komen als: veranderingen in je lichaam tijdens de zwangerschap, preventie van bekkenklachten, de bevalling, het kraambed en informatie over borst- en flesvoeding. Onderaan de pagina volgt meer informatie.

Ook worden er in ziekenhuizen in de regio informatieavonden georganiseerd. Kijk voor actuele data op de website van het betreffende ziekenhuis middels onderstaande links.

Ziekenhuis Rivierenland Tiel
Informatieavond over bevallen
Informatieavond over borstvoeding

St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein
Informatieavond over bevallen
Informatieavond over borstvoeding

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Informatieavond over bevallen
Informatie over borstvoeding

Beatrixziekenhuis
Informatieavond over bevallen
Informatieavond over borstvoeding

betuwebevaltbeterBetuwe Bevalt Beter! Een voorlichtingsavond voor iedere zwangere vrouw en haar partner in de Betuwe.
Bent uw in verwachting van uw (eerste) kind? Dan staat u een spannende en bijzondere tijd te wachten. U hebt vast allerlei vragen: Hoe zal de zwangerschap en bevalling verlopen? Wat betekent dit voor mijn lijf? Wat kan ik van de kraamtijd verwachten? Zal ik straks borst- of kunstvoeding gaan geven? Hoe ontwikkelt mijn baby zich?

Tijdens de workshop- en informatieavonden van ‘Betuwe Bevalt Beter’ worden onder andere deze vragen en onderwerpen besproken. Na afloop wordt aan iedere zwangere een goodiebag meegegeven!

Voor wie
Alle zwangeren en partners in de Betuwe en omstreken zijn van harte welkom op onze informatieavonden!

Wanneer
Workshopavond:
‘De Zwangerschap’

– 15 maart 2018

Informatieavond:
‘De Bevalling’

– 22 maart 2018
– 6 september 2018

Hoe laat en waar
Jullie worden vanaf 18:45 uur ontvangen met koffie en thee. De workshop- en informatieavonden starten om 19:00 uur en zal tot ongeveer 21:15 uur duren.

De workshopavonden ‘De zwangerschap’ worden gehouden in onze eigen praktijk: Verloskundigenpraktijk De BetuweWaard, Steenweg 54 te Waardenburg.

De informatieavonden ‘De bevalling’ vindt plaats bij Vermeltfoort Fysiozorg. Adres: De Chamotte 4a in Geldermalsen (let op: je dient gebruik te maken van de rechter zij-ingang).

Kosten
De informatieavonden van ‘Betuwe Bevalt Beter’ zijn gratis.

Organisatie
De informatieavonden worden georganiseerd door Verloskundigenpraktijk De BetuweWaard en Vermeltfoort Fysiozorg, in samenwerking met kraamzorgbureau de Waarden, STMR en de gezinsdiëtist. Samen willen zij ervoor zorgen dat de zwangeren, middels een duidelijke informatievoorziening, goed voorbereid de zwangerschap, bevalling en kraamtijd tegemoet gaan.

Programma
Workshopavond 1: ‘De Zwangerschap’

18.45-19:00 uur: Ontvangst

19:00-19:40 uur:
Introductie & Welke fysieke veranderingen treden er op in het lichaam van een zwangere vrouw en waarom gebeurt dit? Tips en tools van een verloskundige.
Iris Kamerbeek, verloskundige

19:40-20:00 uur: Workshop ronde 1
Voeding in de zwangerschap: Interactieve workshop met feiten, fabels en sushi…!
Willeke Bikker-de Keijzer, diëtiste

Bekken- en bekkenbodemklachten: Voorkomen is beter dan genezen!
Lidy Vermeltfoort, fysiotherapeut

20:00-20:15 uur: Pauze

20:15-20:35 uur: Workshop ronde 2
Kraamzorg: Veilig slapen zonder poespas.
Helma van Hoogstraten, Kraamzorg de Waarden

Borstvoeding: Maak kennis met de vele talenten van jullie baby. Vele onderwerpen en leuke weetjes komen langs om zo nog beter voorbereid te zijn op het geven van borstvoeding.
Anita van der Vlist, lactatiekundige

20:35-20:55 uur: Workshop ronde 3
Gezinscoach: Door op een andere manier te kijken naar de veranderingen die een zwangerschap en het ouderschap met zich mee brengt, krijg je nieuwe inzichten en handvaten, zodat je met nieuwe energie en meer zelfvertrouwen verder kunt.
Daphne van Birgelen, coach en trainer

Herhaling workshop naar keuze

20:55-21:10 uur: Afsluiting en evaluatie

Informatieavond 2: ‘De Bevalling’

18:45 – 19:00 uur: Ontvangst

19:00 – 19:30 uur: Thema 1 De Bevalling
Uitleg over de verschillende fases van de bevalling. Hoe kun je je het beste voorbereiden? Thuis bevallen of toch in het ziekenhuis? Wat kun je van de verschillende zorgverleners verwachten? Welke pijnstillingsmogelijkheden zijn er? Dankzij een goede voorbereiding zal je het geboorteproces rustiger en meer ontspannen tegemoet treden en ervaren.
Gea Teunissen, verloskundige

19:45 – 20:00 uur: Thema 2 Bekkenbodem en bevallen
Klachten rondom/na de bevalling: wat is normaal en wat niet. Voorlichting omtrent het bekken- en bekkenbodemgebied om de kans op klachten na de bevalling te verminderen dan wel te voorkomen.
Lidy Vermeltfoort, fysiotherapeut

20:00 – 20:15 uur: Pauze

20:15 – 20:30 uur: Thema 3 Het kraambed
Een kraamverzorgster zal informatie geven over het verloop van het kraambed en de rol en begeleiding van een kraamverzorgster tijdens deze periode.
Helma van Hoogstraaten/Monique Lamers, Kraamzorg De Waarden

20:30 – 20:45 uur: Thema 4 Consultatiebureau
Is het consultatiebureau verplicht? Wat is de rol van het consultatiebureau voor de kersverse ouders en hun kind?
Anja Veerbeek, jeugdverpleegkundige centrum jeugd en gezin STMR

21:00 – 21:15 uur: Afsluiting en evaluatie

Wil je graag één van bovenstaande workshop- of informatieavonden bijwonen, mail dan naar info@debetuwewaard.nl. Vermeld hierbij je naam, de datum van de informatieavond en met hoeveel personen je komt. Wanneer je jezelf aanmeldt voor de workshopavond (‘De Zwangerschap’), vermeld dan tevens welke workshops je bij wilt wonen.

Of vul onderstaand formulier in om je aanmelding te versturen.