Visie

 
Bij Verloskundigenpraktijk De BetuweWaard staat de cliënt centraal.

  • Wij begeleiden de zwangere, haar (ongeboren) kind en haar partner en richten ons daarnaast op de psychosociale begeleiding, waarbij we de fysiologie bewaken. We werken nadrukkelijk aan het opbouwen van een vertrouwensrelatie, zodat jullie je gezien en gesteund voelen tijdens de weg (kinderwens, zwangerschap, bevalling, kraambed, anticonceptie) naar het aanstaande ouderschap.
  • Clientgerichtheid vinden we erg belangrijk. Zo hebben we twee avondspreekuren in de week en maken we de termijn- en diagnose echo’s zelf. Daarnaast nemen we graag de tijd voor je en plannen daarom onze afspraken ruimer dan gemiddeld. De eerste afspraak zal ruim een uur duren, standaard vervolgcontroles duren 20 minuten.
  • Wij zorgen voor continuïteit in het zorgproces door te werken met twee vaste verloskundigen. Deze bewuste keuze maakt het mogelijk dat wij al onze cliënten persoonlijk leren kennen en voorkomt onbekende gezichten aan je bed. Dit komt de beleving en uitkomst van een bevalling natuurlijk ten goede. Tijdens de vakantieperiodes werken wij met een vaste waarneemster samen.
  • Onze zorg wordt aangepast op de wensen van de zwangere. De cliënt draagt eigen verantwoordelijkheid en heeft keuzevrijheid in haar zorgproces. Daar gaan we respectvol en realistisch mee om. We informeren en adviseren de cliënt duidelijk en tijdig over de verschillende mogelijkheden.
  • Een goede samenwerking met verschillende disciplines is van groot belang om goede kwaliteit van zorg te kunnen bieden. We werken prettig samen met alle betrokken zorgverleners, waarbij we korte lijntjes hebben met onder andere: gynaecologen, kraamverzorgsters, diëtisten, fysiotherapeuten en kinderartsen. Daarnaast zijn we actief in diverse samenwerkingsverbanden.
  • Beide verloskundigen staan ingeschreven in het BIG-register, het kwaliteitsregister en zijn lid van de KNOV. Ons streven is de best mogelijke zorg te bieden. Wij zijn pas tevreden wanneer een vrouw prettig terug kan kijken op haar zwangerschap, bevalling en kraamtijd.